Propunerile Pantone pentru primăvara 2014

Primăvara 2014 este incitantă din punct de vedere coloristic. Pe lângă pastelurile pe care le îmbrățișăm în fiecare sezon al reîntineririi, designerii ne propun asocierea cu nuanțe intense, strălucitoare, pentru a crea un echilibru colorat.

Inpirați de înflorirea iminentă și curajul tot mai aprig al femeilor moderne, designerii folosesc culoarea pentru a da un tonus nou frumuseții, reinventând-o.

Color Chart Spring 2014 - Pantone Institute

Ni se propun 3 nuanțe pastelate care pot fi combinate în mod creativ cu orice altă culoare.

Placid Blue – culoarea cerului limpede, induce o stare de pace și calm

Violet Tulip – un lila romantic, cu aer vintage.

Hemlock – un verde solar, ornamental, total diferit de nuantele de verde abordate in sezoanele anului trecut.

Oricare dintre pasteluri poate fi însoțit de o nuanță mai strălucitoare din aceeași paletă coloristică pentru un look în trend.

Nu lipsesc nici nuanțele neutre, cum este Sand, ce amintește de plajele însorite ale verii. Paloma va fi o altă nuanță dezirabilă în garderobă pentru fashioniste, o nuanță neutră esențială, dar suficient de interesantă încât să fie purtată singură sau împreună cu orice altă culoare.

Doza de picanterie din paleta cromatică a primăverii o aduce Cayenne, un roșu intens, incitant.

Freesia este cea mai intensă nuanță propusă de Pantone, un galben atât de strălucitor, exotic și de viu încât va ilumina întreaga garderobă.

Celosia Orange aduce optimismul în ținutele noastre, prin căldura și energia pe care o inspiră.

Propunerile Institutului Pantone se încheie cu vedeta anului – Radiant Orchid, o variantă intensă și curajoasă a lui Violet Tulip, dar și cu Dazzling Blue, contrastând destul de puternic cu Placid Blue.

Chiar dacă primăvara a devenit de ceva ani anotimpul în care ne scoatem toate pastelurile la purtare, primăvara 2014 ne invită să devenim mai îndrăznețe și mai creative, provocându-ne să le combinăm cu variantele coloristice mai vii, mai strălucitoare.

Author: Lashez

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *